Cykelpaket "Världsarvsturen"

Skärgårdsnatur och världsarvsupplevelser

Dag 1. Du anländer till Karlskrona och tar dig med skärgårdsbåten M/F Axel till Nättraby, en båttur på ca 40 min. Du går iland vid den lilla kyrkan, som byggdes redan på 1100-talet, med mycket av inredningen sedan 1600-talet. Du cyklar genom det lilla samhället ut mot Sjuhalla och Skärva. Skärva herrgård uppfördes som lantställe åt varvsamiralen af Chapman. Huvudbyggnaden har en mycket säregen byggnadsstil, och är omgiven av en engelsk park. Herrgården ingår i världsarvsmiljön, och du tillbringar din första natt i någon av byggnaderna på området

Dag 2. Idag väljer du om du vill cykla eller ta båten till Karlskrona. På eftermiddagen åker du med den guidade turen till Kungsholmen, som tillsammans med kastellet på Aspö byggdes som ett effektivt försvar av inloppet till Karlskrona. Under rundturen besöks också den spännande parken, som hyser växter från hela världen. Det var sed att sjömännen på flottans långresefartyg tog med en sällsynt växt och planterade här. Du är tillbaka i stan på kvällen och sover på ett hotell i centrum.

Dag 3. Du åker med skärgårdsbåten M/F Wittus till Sturkö, och här har du lite olika alternativ på rundor. Du kan titta på konst i den gamla kvarnen eller besöka någon trevlig gårdsbutik. Vid 16.00-tiden är det dags att ta M/F Gåsefjärden den lilla biten över sundet till Aspö. Här finns flera trevliga cykelvägar, små kafeer och naturligtvis Kastellet som man inte får missa. Du sover i det f d lotstornet.

Dag 4. Beroende på hur mycket tid du vill spendera i Karlskrona denna dag, får du förslag på trevliga cykelsträckor i stadens närhet.

Dagsetapperna är upplagda på 10-15 km, men det finns alltid alternativa sträckningar om man upptäcka lite merIngår i detta paket:
3 övernattningar (del i dubbel- eller 2-bäddsrum)
inkl frukost, sänglinne och handduk
Guidad tur på Kungsholmen
Båtresa Aspö-Tjurkö
Cykel i 4 dagar
Karta med färdbeskrivning och tips
Pris: 2.900:-/person

Tillägg för enkelrum: 800:-
Barnrabatt upp till 12 år: 500:-

Till bokningsformulär>>